Havuç turşusu, hem rengarenk görüntüsüyle sofraları süsleyen hem de ferahlatıcı tadıyla damakları şenlendiren bir lezzettir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifle, yemeklerinize lezzetli bir eşlikçi ekleyin.
Havuç turşusu, sofraları renklendiren ve her yemekte aranan pratik ve lezzetli bir turşu çeşididir. Renkli görüntüsü ve iştah açıcı tadıyla hem yemeklerin yanına yakışır hem de sağlık açısından faydalıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz havuç turşusu tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
Havuçları hazırlayın: Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından parmak kalınlığında, eşit boyutlarda doğrayın.
Turşu kavanozunu hazırlayın: Kavanozun dibine birkaç diş sarımsak koyun. Üzerine doğranmış havuçları ekleyin.
Turşu suyu hazırlayın: Bir kapta kaya tuzu, şeker, üzüm sirkesi ve içme suyunu karıştırın. İyice eriyene kadar karıştırın.
Kavanoza dökün: Hazırladığınız turşu suyunu havuçların üzerine dökün. Üzerine limon tuzu eklemek isterseniz ekleyin.
Kapağını sıkıca kapatın: Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde 7-10 gün kadar bekletin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.