Antep fıstığı ezmesi nasıl yapılır?

İster kahvaltılarda ister tatlılarda rahatlıkla tüketebileceğiniz antep fıstığı ezmesini çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz…

Antep fıstığı ezmesi nasıl yapılır?
Yayınlanma: Güncelleme: 4 views

Tatlıların lezzetini katlamak ya da kahvaltılarınızı enfes bir dokunuşla zenginleştirmek için ev yapımı Antep fıstığı ezmesi hazırlamaya ne dersiniz? Doğal malzemelerle yapılan bu tarif, hazır ürünlerin ötesinde hem sağlıklı hem de yoğun fıstık tadıyla fark yaratıyor. İster tatlılarda kullanın ister kahvaltılarda ekmeğinize sürün; bu nefis Antep fıstığı ezmesiyle sofralarınıza eşsiz bir lezzet katın!

MALZEMELER

200 gram çiğ Antep fıstığı (kabukları ayıklanmış)

1 paket krema

2 yemek kaşığı bal

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (daha pürüzsüz bir kıvam için)

YAPILIŞI

Ezme istediğiniz kıvama gelene kadar krema ekleyerek robotu çalıştırmaya devam edin.

Antep fıstığı ezmesini temiz bir cam kavanoza alın. Buzdolabında saklayarak 2 hafta boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.